Büyülenme Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Niyet üste yangın çıkışları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonra toplanması müstelzim kümelenme noktaları kadar dış unsurları da belirtmelidir.

İnsan yoğunluğu bir araba olan, kişilerin şişko halde yaşadığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedili hâlet önlemi olarak Yangın Bapsı kullanımı kanunen şgeri koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler beyninde;

     Yangın Bapsı insanoğluın, binanın emniyetliğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Malzeme: Yangın kapılarında umumiyetle çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı daha dayanırlıklidir.

Yangın Bapları tercihe göre; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapısının en esas kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

yangına karşı önlemlerin tuzakınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında yukarıda ifade belirtilen noktalarda makul müddet ısı ve yalım geçişine dayanabilecek yangın bapları kullanılır.

Yangın takkadak insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesi karınin yangın bapsı son basamak ciddi bir öneme sahiptir.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari binası başta yapmak üzere kullanım amacına ve kullanan şahıs adetsına gereğince tasarlanan kapıdır. Aynı anda birgeniş insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, etkili binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu hileışveriş Yangın Çıkış Kapısı merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabil binalarda yeğleme edilmektedir.

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde olduğu kadar farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Z tipi yangın merdivenlerinin başüstüneğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi için ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sadmeya vesile vermemesi sinein kapatılmalıdır.

Bunun dâhilin de görmüş geçirmiş yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin profesyonel şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri facia anlarında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok kıymetli hale getirmiştir.

Eski mimarilarda ve yangın merdiveni yerı yetersiz olan binalarda kaçış merdiveni konstrüksiyonına olanak vermektedir. 

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak kontrol altına kırmızıınmasına yardımcı olabilir ve yangının sair bölümlere yayılmasını engelleyerek kişi kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Report this wiki page